Socio-culturele vereniging met aandacht voor mens, milieu en dier, wereldwijd.

Cultuuragenda

06/09 Kerkplein Roosbeek 9.30 u

70STE VERJAARDAG VAN DE BEVRIJDING VAN BOUTERSEM 1944

Bruisend Boutersem

Voor wat staat "Bruisend Boutersem"?

 

Tijdens de laatste gemeenteraads-verkiezingen hadden alle politici de mond vol van “bruisen”. Totnogtoe valt daar, op enkele uitzonderingen na, bitterweinig van te merken. Met de huidige gemeentelijke financiële put zal daar in de eerstkomende jaren weinig verandering in komen. Meer nog, er dreigt vermindering van subsidies en verhoging van huur voor logistiek materiaal en zalen. Luc Dua, oud voorzitter en bezieler van Groen Boutersem, voegde de daad bij het woord en richtte een nieuwe ambitieuze socio-culturele vereniging op, “Bruisend Boutersem”. Samen met nog enkele andere enthousiastelingen staken we de hoofden bij elkaar en kwamen spontaan een hele reeks ideeën aan de oppervlakte.

 

Wat zullen we doen? Ontstaan uit de groene beweging in Boutersem, willen wij ons dus, naast onuitgegeven nieuwe socio-culturele initiatieven, natuurlijk ook solidair inzetten voor mens, dier en milieu werelwijd. Zonder afbreuk te willen doen aan de evenementen van andere verenigingen, gaan wij proberen socio-cultureel terug in zijn juiste context te plaatsen. Maatschappelijk interessante onderwerpen met aandacht voor actualiteit, solidariteit en duurzaamheid. Allerhande activiteiten zullen een aanvulling zijn voor de talrijke eet-, dans- en drinkavonden.

 

Wat deden we?

 

Zonder financiële middelen namen we vrijwillig de aangeboden kansen te baat om het publiek van ons bestaan in te lichten. De 3 solidariteitsevenementen die we organiseerden waren naar Boutersemse normen een succes te noemen. Op 22 september 2012 zongen we met 234 mensen op het Dorpsplein het liedje Do it now voor Sing for the Climate. ….

 

Een tweede sensibiliseringsactie werd een jaartje later op gang getrokken door Geena Lisa: “Ik Kook van Woede”. Met de bereidwillige medewerking van de Okay winkel konden we op zaterdag 19 oktober met lekkere pompoensoep de 4-eisenbundel van 11.11.11 aan de voorbijgangers aanbieden.

 

De op 8 november 2013 door de tyfoon Hayan geteisterde gebieden in de Filipijnse archipel liet ons evenmin onberoerd. Door een vlotte samenwerking met Groen Bierbeek en de sympathieke logistieke steun van transportfirma Transmet uit Boutersem werden 24 één meter hoge paletten hulpgoederen afgeleverd aan WMH in Boechout.

 

Toekomstplannen

 

In het kader van “100 jaar Wereldoorlog I” heeft er op zaterdag 13 september 2014 in de Gemeentelijke feestzaal een avondvullende voorstelling plaats met muziek, woord en beelden over de "Groote Oorlog".

 

Wijn, bier, kaas, jam, honing, chocola, …. wie thuis, zowel amateur als professioneel bio producten fabriceert en ons deze wil laten proeven en/of verkopen, het recept verklappen of ruilen met andere producten wordt vriendelijk uitgenodigd ons dit te laten weten. Wie wil mee het Dorps-, Kerk- of huidig Parkeerplein omtoveren tot een maandelijks/wekelijks Marktplein waar onze streekproducten in de kijker worden geplaatst in een gemoedelijke sfeer? Onze voorzitter laat jullie alvast genieten van een “Vjatreks Drupke”, Notenaperitief of een hoeststillende vlierbessensiroop.

 

Al gehoord van De Kolonisten van Catan, Carcassonne, ….? Inderdaad, leuke gezelschapsspelen van 2 tot x personen. Nooit durven kopen?

Schuif op zaterdag 29 november 2014 in het Buurthuis van Willebringen gezellig mee aan één van de 16 speeltafels en ervaar het plezier van onder vrienden of in familieverband een rondje te “gezelschap-spelen”. Een aantal leden van de gezelschapsspellengroep "De Pittige Pion" uit Wespelaar maken u en ons spelenderwijs vertrouwd met een divers aantal kaart- en bordspelen. Ben je uitgekeken op je eigen spellen, ruil in alle vertrouwen tijdelijk of definitief met een collega spelfanaat.

 

SOS Bijen: deze insecten zijn van levensbelang voor veel fruittelers in de streek. Onze dagelijkse appels en peren dreigen, door de vermindering van het aantal bijenkolonies, serieus in prijs te stijgen als er niet dringend wordt ingegrepen. Een avondvullend programma met uitleg over bijvriendelijke maatregelen in de tuin en het hoe, wat, waar en waarom van de imkerhobby.

 

Structuur

 

Gedurende de eerste jaren statuut van een feitelijke vereniging. Geen lidgeld vereist, alleen enkele frisse ideeën en gemotiveerd om enkele interessante activiteiten mee te organiseren. Laat gerust wat van je horen via onderstaande contactgegevens.

 

Praktische info

 

Bruisend Boutersem

Koutemstraat 51

3370 Boutersem

 

Contactpersonen: Dua Luc, Decoster Brigitte, Jürgen en Dieter Niclaes, Dorien Buntinx

 

bruisendboutersem@telenet.be

 

016 73 52 95

0473 30 75 35

0476 53 98 21